JyrkiSaari Eettisyydestä on etua!

Suomi - hallintomuoto: edustuksellinen harvainvalta

On hyvä asia, että eettisesti arveluttavaa kähmintää hillitään. Ei se ole kateutta, vaan yhteiskunnallista vastuuntuntoa.

Pitää toimia inhimillisesti, laillisesti ja kohtuullisesti. Sen ymmärtää jokainen henkisesti terve aikuinen. Sellainen edistää luottamusta laillisen esivallan ja kansalaisten välille.

Poliitikoillamme olisi pitänyt olla enemmän kokonaisvaltaista tilannetajua yhteiskunnastamme. Ei olisi pitänyt vaalia oman puolueen jäsenten rahatalousetuja kohtuuttomiin ”lehmänkauppoihin” asti. Poliittinen korruptio kiehui yli. Luottamus on mennyttä ja sitä on vaikea saada takaisin.Tuloksena on ollut, että äänestämättömien määrä hipookin jo kohta puolta kansaa äänioikeutetuista.

Käytännössä hallintomuoto Suomessa on nyt harvainvalta. Edustava demokratia on pelkkää historiaa yli parinkymmenen vuoden takaa. Edustajamme väärinkäyttivät edustuksellisen demokratian nimissä kansalta saatua mandaattia. He muuttivat Suomen hallintomuodoksi edustuksellisen harvainvallan.

Matkan varrella tähän liittyy pakostakin erilaisten lakien ”venyttämisiä” ja luonnottomia tulkintoja. On kävelty perustuslakien yli mennen tullen ilman kansanäänestyksiä. On tehty valtavalla mediamasinoinnilla ja valheellisilla brändäyksillä vaalivilppiä. On rikottu kansainvälisiä sopimuksia ja ihmisoikeuksia moneen otteeseen. On ulkoistettu valtaa täysin ”puun takaa” kansalta.


JUURI NYT:
Yhteiskunnassamme on juuri nyt hetki, jossa riistävä vähemmistö on alkanut hallitsemaan köyhtyvää enemmistöä. Siksi täällä vallitsee jo molemmin puolinen viha. Ei se mitään tavanomaista kateutta ole. Jos näin kuvittelee, niin on todellisuuden taju hukassa.

Köyhdytettyjen viha ei kaipaa selityksiä. Sen sijaan harvainvallan edustajat selittelevät. He tukahduttavat selittelyillään syyllisyydentunteitaan yhä enemmän. He yrittävät osoittaa väärinkäytöksilleen oikeutuksia. Se on kuitenkin toivoton tehtävä. Sillä he vain paljastavat ja nolaavat itse itsensä. Mainitsen esimerkkinä Paula Risikon kautta ulostetun tuotoksen: ”osallistuva sosiaaliturva”. 


Pääkaupunkiseudulla äänestys on vilkkainta. Siellä vaalivilppi-brändäys onnistuu harhauttamaan turhamaisia ihmisiä eniten. Kulissielämä onkin siellä yleisesti tavanomaisempaa kuin muualla Suomessa. Näin on aina ollut. Äänestysaktiiviteetin keskiarvo koko maassa europarlamentti-, kunnallis-, eduskunta- ja presidentinvaaleissa on nyt noin 55 prosentin tuntumassa (lonkalta heittäen). Ei olisi sitäkään ilman Perussuomalaisen Soinin osaavaa taktiikkaa, vaan se olisi tasan 50 %, jos sitäkään. 

EDUSTUKSELLINEN HARVAINVALTA LUKUINA:


Kaikki äänioikeutetut = 100 %. 


Väärinkäytösten vuoksi luottamuksen menettäneet ja muut äänestämättömät = 45 %


Harvainvallan edustuksellisen valtapuolueen Kokoomuksen kannatus äänioikeutetuista = 11 % 


Poistetaan *vaalivilppi-brändäyksellä saatu kannatuksen nousu suunnilleen, jää 7 % 


On arvioitu yleisellä tasolla, että tällä edustuksellisella harvainvaltapuolueella olisi vallasta 70 %


*Voiko räikeämpää vaalivilppiä olla, kun se jossa suurpääoman etuja päätöksissään ajava puolue tekeytyy työvoiman edustajaksi. Eipä juuri, ainakaan käytännössä. Tällainen vääristymä on masinoitu suurpääoman turvin. Suurpääomaa ei olisi olemassa ilman työvoimaa ja työttömiä. 

Olen nykyään poliittisesti sitoutumaton ulkopuolinen tarkkailija. Äänestin ensimmäisen kerran 1977 Mikko Eloa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat