JyrkiSaari Eettisyydestä on etua!

RAY hylkäsi avustushakemuksen -90 luvun laman uhreille

ETVK tiedote: RAY: hylkäsi avustushakemuksen -90 luvun laman uhreille

RAY hallitus on hylännyt avustushakemuksemme jonka käyttötarkoitus on vertaistuki, avustus- ja neuvontapalvelun kehittämiseen yrityksensä, henkilökohtaisen omaisuutensa tai toimeentulonsa laman uhrina menettäneille entisille pk-yrittäjäperheille ja heidän takaajilleen (Tukea laman uhreille 2015–2018).

Muutosvaatimus lähti 18.12.2015 STM:lle
Sosiaali- ja terveysministeriö voi vielä muuttaa RAY:n hallituksen hylkäyksen, ministeriön parhaaksi katsomalla tavalla.

Perustelu
Yllä mainittu tuki on monelle laman uhrille elämän ja kuoleman kysymys. Yhdistyksemme pyrkii toiminnallaan myös edistämään luottamusta kansalaisten ja hallinnon välille.

Oletamme, että RAY on ymmärtänyt virheellisesti hallinnon linjauksen mille tahoille avustuksia tulee ohjailla ja mistä säästää. Esimerkiksi presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Juha Sipilä ja työ- ja oikeusministeri Jari Lindström ovat huomioineet lausunnoissaan -90 laman uhrien asemaa. Saa sanoa, että on yleisestikin tiedossa, että laman uhrit ovat joutuneet yhteiskunnassamme ainakin inhimillisesti katsottuna kohtuuttomiin vaikeuksiin.

RAY: ”Projektihakemuksessa olisi tullut kiinnittää huomiota mm. tavoitteiden ja tulosten pohdintaan ja konkreettisen toiminnan avaamiseen. Raha-automaattiavustusta ei voi myöskään käyttää suoranaiseen varainhankinnan toteuttamiseen”. Vastasimme kaikkiin niihin kysymyksiin asiallisesti mitä RAY hakemuspohjassan kysyi. RAY:llä on ollut 6 kk aikaa huomauttaa meille asiasta, mikäli tosiasiallisesti olisi tarvetta laajempiin selvityksiin, sekä huomauttaa miten avustusvaroja voi käyttää. RAY:n ei tulisi käsitellä avustushakemuksia kuin ne olisivat veikkauskupongin jättöjä.

Tässä onkin todella hyvin osuva kohde arvon sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän osoittaa eettistä hyvää hallintoa olematta RAY:n ”kumileimasin”.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Väärä avustuskohde ja väärät perustelut ilmeisesti syynä. Tämähän olisi voinut auttaa jotain suomen kansalaista!

Toimituksen poiminnat