JyrkiSaari Eettisyydestä on etua!

Hallitus tarvitsi Siniset häpeällisten voittojen tavoitteluun

  • EU maa pohjoisten leveyspiirien 60° ja 70° välillä
    EU maa pohjoisten leveyspiirien 60° ja 70° välillä

Maamme tukipolitiikka on ollut työmarkkinatukipainotteinen.  Muutama  seikkaa miksi työmarkkinatuelle on poikkeukselliset perusteet verrattaessa moneen muuhun maahan Euroopassa.  

Ensinnäkin palkkatyövoimasta ei ole pulaa  kuin joillakin satunnaisilla aloilla ja alueilla.  Yleisesti vallitsee pula kohtuullisista työpaikoista, joka  hallinnolle näyttää olevan mitätön sivuseikka. Ehkä se jollain tavalla onkin sivuseikka ja ns. täystyöllisyydessä BKT kasvaisikin vain mitättömät 2-3 prosenttia.

Toinen seikka on se, että kansallinen lakimme toimeentulotuesta aiheuttaa taloudellisen pakotteen avioeroon jotta voi taloudellisesti selviytyä jotenkuten siedettävästi. 

Kolmas seikka on mahtirahastointi  maailmantalouden sijoitusjärjestelmässä voittojen tavoitteluun.  Tämä mahtirahastointi tapahtuu osittain julkisen vallan ja -rahoituksen väärinkäyttönä siten, ettei sairaseläkkeelle kuuluvia sille päästetä. Eräs ylillääkärikin totesi TS-lehdessä ettei ole vastaavaa nähnyt koko 35 vuotisen uransa aikana miten nyt on hylkyjä jaeltu.

Sitten on varsin perustavaa laatua oleva seikka, eli maantieteelliset erityisolosuhteemme.  Suomessa on tavattoman pitkät etäisyydet ja sijainti suurimmaksi osaksi pohjoisten leveyspiirien 60° ja 70° välillä.  Ilmasto-olosuhteetkin ovat huomattavasti karummat kuin Euroopassa yleensä.  Korkeaan osaamistasoon ja teknologiaan tulisi elämisen painottua olosuhteissamme,  saaden täydet korvaukset ammatinharjoittamisessa sekä palvelu ja tuotantosektoreilla. Näihin olosuhteisiin halpatyömarkkinat soveltuu kaikkein viimeiseksi.

Eurooppaan paljastui, että suomen viimesijainen eli toimeentulotuki n.800 miljoonaa euroa kaikkine kuluineen on alhaisella tasolla joihinkin tunnuslukuihin verrattuna.  Sen sijaan, että em. seikat olisi selvitetty kokonaisvaltaisesti, niin hallinto päättikin ryhtyä tasapäistämään tilastoja erilaisissa olosuhteissa elävien maiden kanssa.   On arvioitu, että toimeentulotuelle siirtyy nyt aktiivilain pakottamana 25 000 henkilöä.  Nähtäväksi jää kuinka paljon tuosta seuraa kerrannaisvaikutuksena pakko-asumuseroja ja muita yhteiskunnallisia ongelmia.

Tilastollisen tasapäistämiseen ryhdyttiin mitä ilmeisimmin ”euron tunti” halpatyömarkkinoiden edistämiseksi. Halpatyömarkkinat ovat ihmiskaupan omaista toimintaa ja muutenkin läheisessä suhteessa siihen.  Ihmiskaupan kansainvälisen määritelmän mukaan riittää, että tekijä on käyttänyt hyväkseen uhrinsa haavoittuvaa asemaa tai omaa valta-asemaansa suhteessa uhriin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kaikista häpeällisin voiton tavoittelu tapahtuu tuulivoiman rakentamisessa. Perustelut syöttötariffi lakiin otettiin ilmastonmuutoksesta, tuulivoima rakentamisella muka hillitään ilmaston lämpenemistä. Se oli täysin tuulesta temmattu syy ilman mitään tieteellistä perustelua, ilmasto päinvastoin kylmenee tutkimusten mukaan. Valtion tukeen on varattu 12 vuoden syöttötariffi kulutukseen n. 4000 miljoonaa. Siitä riittää rahaa korruptoituneen virkamieskunnan voiteluun. Kaavat menee sujuvasti läpi, kun valitusten hintaa tuplattiin ja nyt on tarkoitus tehdä valittaminen vielä luvanvaraiseksi. Eli ei ihmisillä olisi lain mukaisia oikeuksia, esim. Ympäristönsuojelulaki: "tehostaa ympäristöä pilaavan toiminnan vaikutusten arviointia ja huomioon ottamista kokonaisuutena; sekä parantaa kansalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa ympäristöä koskevaan päätöksentekoon."

Porissa on tapetilla Lampin tuulivoimakaava, paikalliset ihmiset vastustavat hanketta joka pilaisi ympäristön, näyttää siltä ettei ihmisten hätää oteta tässäkään päätöksessä huomioon, valtion takuuhinta/syöttötariffi sitoo päätöksen tekijöitä. Tukirahat otetaan kotitalouksilta pääasiassa, sähkövero on noussut n. 260% vuoden 2011 tasosta ja se on vielä nousussa. Energiaköyhyys on uhkana jo monessa taloudessa Suomessakin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Ahneus sokaisee ihmisen" – Rikosoikeuden professorit varoittavat sote-korruptiosta:
"Miljardien eurojen vuosittainen yksityistämispotti ja kokematon virkakoneisto ovat riskialtis yhdistelmä, oikeusoppineet sanovat."
https://yle.fi/uutiset/3-10036340

Käyttäjän JyrkiSaari kuva
Jyrki Saari

Lampin hankkeeseen en ole vielä tutustunut. Hiilipörssihuijaus sai alkunsa ydinvoimateollisuuden lobbauksesta. Ydinvoimala tarvitsee vastaavan tehoisen vara/säätövoiman. Siihen velvoittaa IAEA säännökset. Hiilivoimalat ovat sitä, mutta eivät ole viimeaikoina olleet trendi, vaikkakin esim. Tahkoluodossa olisi hyvät katalysaattorit. Tukipolitiikalla ohjaillaan ymmärtääkseni tuollaisten seikkojen perusteella eri energiajärjestelmien trendeja. Tuulivoiman tukia on kuulemma alasajettu Euroopassa, ilmeisesti joku tietty taso on saavutettu. Poliittisrakenteellista korrutiota esiintyy monella sektorilla enemmän kuin uskotaankaan ja energiasektorilla "takuuvarmasti".

Toimituksen poiminnat